Scan QR-code met Chrome app

Google Chrome is niet alleen een alternatieve webbrowser voor Mac of PC maar ook voor de IPhone en IPad. Sinds versie 56.0.2295.79 kan de Chrome app ook een QR-code scannen.

De QR-codes duiken al jaren op steeds meer plekken op. De code verwijst meestal door naar een website of applicatie. Door het scannen van een QR-code wordt de koppeling direct geopend. Dat werkt ook bij SOStag. Na het scannen met de Crome app krijg je meteen de informatie van SOStag.

Hoe kun je scannen met de Google Chrome app.
Wanneer je momenteel in de applicatie kijkt zal je merken dat deze nieuwe functie nergens te vinden is. Vreemd genoeg kun je de codes alleen scannen via een snelkoppeling in Spotlight of 3D Touch.
- Open Spotlight in IOS (swipe helemaal naar links)
- Type QR in de zoek functie
- Tik op de Chrome QR scan app en scan de code
- Bij SOStag zal de unieke code als een zoektekst verschijnen
- Door op zoek te klikken zul je meteen de informatie van SOStag op het scherm zien

Heb je een Iphone 6S of 7 dan kun je ook de 3D Touch gebruiken. Druk stevig op de Google Chrome applicatie logo en kies voor de snelkoppeling "QR-code scannen' Onmiddellijk wordt de camera geactiveerd en kun je de codes scannen. Het wordt tijd dat Apple ook QR-codes scannen gaat ondersteunen in Safari of nog beter als standaard in de camera applicatie, misschien in IOS 11.

Geplaatst in laatste nieuws op 22 augustus 2019.