SOStag sieraden voor de woongroep.

Graag ging ik naar buiten maar ik durf niet meer.

Veel ouder wordende mensen en mensen met een verstandelijke beperking wonen steeds vaker in een kleinschalige woongroep. Deze groepen bieden zekerheid en er is vrijwel altijd iemand in de buurt om u op te vangen als er een medisch noodgeval is. Het is hierdoor heel logisch en veelvoorkomend dat u zich onzeker kunt voelen als u zelf de straat op gaat voor bijvoorbeeld een boodschap of familiebezoek. Stel dat er onderweg iets gebeurt waardoor u in de problemen kunt raken? Stel dat u bewusteloos raakt of op een andere manier niet kan communiceren? Hoe weten de mensen om u heen wat er moet gebeuren of met wie zij contact moeten leggen?

Maar bekijk het ook van de andere kant. U werkt voor een organisatie van een woongroep en u biedt graag uw bewoners de veiligheid en vrijheid om zelf naar buiten te gaan. U wil graag uw bewoners met een gerust hart op pad sturen en hen de zekerheid geven dat u bereikbaar bent in noodgevallen. Maar hoe weten omstanders dat de persoon bij uw organisatie inwoont? Hoe kunnen ze u bereiken?

Hier kan SOStag een oplossing voor bieden. SOStag biedt onder andere armbanden aan van RVS. De armbanden zijn voorzien van een QR-code en een duidelijk SOStag logo. Hierdoor is de reden van de armband ook direct duidelijk. Bij het scannen van de QR-code wordt er direct doorgeleid naar de pagina van uw woongroep. Op deze pagina kunt u bijvoorbeeld vermelden dat de gevonden persoon bij uw organisatie hoort en kunt u het telefoonnummer delen wat bereikbaar is wanneer nodig. Ook kunt u aangeven waar een bericht gestuurt moet worden als een SOS-code gescand wordt.

Het scannen van een SOS-code kan eenvoudig gebeuren met vrijwel elke moderne mobiele telefoon met een camera. Het is zowel overdag bij daglicht te scannen als in het donker met een zaklamp. De QR-code is op een speciale methode (patent pending) in het RVS gebrand, waardoor scannen geen probleem zal zijn.

Een SOS-armband is gemaakt van RVS. Hierdoor is het waterbestendig, hypoallergeen en draagvriendelijk. Dat geldt ook voor een hanger van SOStag. Maar er zijn ook siliconen armbanden beschikbaar met een RVS clip. Doordat de armband gegraveerd wordt, en niet bedrukt, zal de code in de loop van de tijd ook niet vervagen. Hierdoor is het ook op lange termijn een uitermate geschikt sieraad om te dragen. Het geeft u en de drager een geruststellend gevoel en geeft u veiligheid en vertrouwen. Het is daarnaast zeer eenvoudig in gebruik.

Hoe gaat het gebruik nu verder in zijn werk.

Uw organisatie bepaalt met hoeveel SOStag sieraden u wilt beginnen maar u kunt natuurlijk altijd uitbreiden. Er wordt een speciaal account voor u opgezet waar de SOStag sieraden aan gekoppelt worden. In dat account kunt u uw gegevens en uw locatie vermelden en nog veel meer maar ook welke sieraden actief zijn en bij wie ze horen.
Ook kunt u aangeven wie een bericht krijgt als een sieraad gescant wordt. Natuurlijk is dat allemaal door uw eigen organisatie eenvoudig aan te passen. 

Zou u meer willen weten, neem dan even contact met ons op middels: max@sostag.nl of bel direct: 06-402 188 79

Geplaatst in meer om te weten op 16 maart 2021.