Soms ben ik even de weg kwijt. Hulp bij Dementie.

Iedereen vergeet wel eens wat. Sommige mensen vergeten wat meer. Zoals de weg naar huis.

Stelt u zich voor, u bent al jarenlang getrouwd met de liefde van uw leven. U hebt kinderen en zelfs al kleinkinderen gekregen. Beiden geniet u heerlijk van het pensioen. Maar u merkt dat uw partner steeds vaker dingen vergeet. Op een gegeven moment is zelfs de weg naar huis vinden een probleem. In het begin kunt u er nog om lachen, maar als het vaker voorkomt, begint u zich toch wat zorgen te maken. Na onderzoeken komt de diagnose: dementie. Er vallen veel puzzelstukjes op de plaats en ondanks dat u nu weet waar het aan ligt, brengt het ook spanning met zich mee. Stel dat uw partner boodschappen gaat doen en helemaal de weg kwijt raakt? Of voor uw partner, de spanning die erbij komt kijken bij het besef dat u niet meer weet waar het huis staat?

SOStag helpt u graag het leven iets makkelijker te maken en de spanning hopelijk te verminderen. Daar voor hoeft uw partner alleen een armband of een hanger van SOStag te dragen. Elk sieraad van SOStag wordt voorzien van een unieke QR-code. De QR-code is door bijna elk mobiel met een camera eenvoudig te scannen en verwijst hiermee door naar een persoonlijke pagina op SOStag, uw account. Deze pagina kunt u zelf voorzien van alle informatie die voor u belangrijk is. Hier plaatst u ook uw adres. Als het SOStag sieraad gescand wordt, komt dat adres meteen in beeld. Maar er kan nog meer. U kunt ook in stellen dat u (tot 3 personen) een bericht krijgt als de QR-code op de armband of hanger gescand wordt. Dan weet u meteen dat er wat aan de hand is.

In een SOStag account kunt u meer gegevens kwijt. Bijvoorbeeld de persoonlijke gegevens van de drager, evenals medische aandoeningen en medicijngebruik. Degene die hulp verleend scant de code ziet deze belangrijke informatie en kan meteen de juiste actie ondernemen. Een SOS sieraad is gemaakt van RVS. Hierdoor is het waterbestendig, hypoallergeen en draagvriendelijk. U of uw partner zal nauwelijks doorhebben dat u het sieraad draagt. Het plaatsen van een unieke QR-code wordt met een speciale laser gedaan. Doordat de armband zo gegraveerd wordt, en niet bedrukt, zal de code in de loop van de tijd niet snel vervagen. Hierdoor is het ook op lange termijn een uitermate geschikt sieraad om te dragen. Het geeft u en uw partner een geruststellend gevoel en geeft u veiligheid en vertrouwen. Het is daarnaast zeer eenvoudig in gebruik.

Maar hoe gaat de aanschaf een SOStag sieraad nu precies. In de webwinkel van SOStag.nl kiest u allereerst een account. U kunt hierbij kiezen voor een account voor 1, 3 of 5 jaar. Dit is uiteraard heel eenvoudig te verlengen als u dat wenst. In dit account kunt u uw eigen gegevens vast invullen, dit zijn de gegevens die de hulpverlener ook te zien krijgt. Veranderd er iets in uw situatie? De gegevens in uw account zijn onbeperkt aan te passen. Zo hebt u altijd volledige controle over welke informatie beschikbaar is. Vervolgens kiest u een SOStag armband of hanger. Hierbij kiest u het sieraad wat het beste bij u of de ontvanger past. Er zijn verschillende uitvoeringen, waardoor er altijd wel iets voor u bij zit. Een armband of hanger kunt u via de website kopen of bij een van de aangesloten verkooplocaties. Nadat u het sieraad ontvangen hebt, kunt u dit heel eenvoudig koppelen aan uw account. De SOS-code zal dus een directe link worden naar uw persoonlijke pagina. Het is mogelijk om meerdere sieraden aan één account te koppelen, zodat u altijd het sieraad hebt wat het beste bij de situatie past.

Een SOS-armband hoeft natuurlijk niet alleen gebruikt te worden in noodsituaties. Heeft u iemand in uw omgeving wie door een medische aandoening onwel kan raken? Denkt u hier bijvoorbeeld aan diabetes, epilepsie of een allergische reactie, of misschien een klein kind wat de weg nog niet weet. Een SOStag armband is ook hiervoor prima geschikt. In deze gevallen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de naam en een contactpersoon in te voeren. Hiermee kunt u met een gerust hart doorgaan met uw eigen bezigheden en weet u dat de gegevens altijd veilig zijn. Voor uw kinderen kunt u kiezen voor een RVS SOS-armband met smalle schakels of een armband met klittenband. Doordat het klittenband armband kleurrijk is en comfortabel zit, zullen uw kinderen het ook niet erg om dit te dragen. Het is waterproof, uw kind kan er dus gerust mee gaan zwemmen.

Geplaatst in meer om te weten op 16 maart 2021.