De SOS-armband voor dagelijks gebruik

De SOS-armband als sieraad is gemaakt van RVS. Hierdoor is het perfect om gewoon dagelijks te dragen en hoeft u niet op te letten of het bijvoorbeeld nat wordt. De armbanden van SOStag zijn voorzien van een QR-code en een duidelijk SOStag logo. Hierdoor is de reden van de armband ook direct duidelijk. Bij het scannen van de QR-code wordt er direct doorgeleid naar een persoonlijke pagina. Op deze pagina kunt u zelf bepalen welke gegevens u wilt vermelden. Hier kunt u bijvoorbeeld aangeven of u allergieën hebt, welke medische aandoeningen u hebt, of u medicatie gebruikt, maar uiteraard ook uw eigen persoonsgegevens. Hiermee heeft de hulpverlener een duidelijk overzicht en weet deze persoon direct wat er aan de hand is en hoe te handelen. Hiermee kan snel de juiste hulp geboden worden. Het scannen van een SOS-code kan eenvoudig gebeuren met vrijwel elke moderne mobiele telefoon met een camera. Het is zowel overdag bij daglicht te scannen als in het donker met een zaklamp. Het materiaal weerkaatst niet, waardoor scannen geen probleem zal zijn.

De QR-code wordt in de armband gegraveerd met een laser. Hierdoor zal de code altijd goed leesbaar zijn en is de persoonlijke pagina altijd bereikbaar. Dit logo zal in de loop van de tijd dus niet vervagen. Doordat het sieraad altijd van RVS is gemaakt, is het hypoallergeen en hierdoor is de SOS-armband geschikt om de hele dag te dragen. Het is zilverkleurig met eventuele zwarte of gouden elementen. Het zal wellicht in eerste instantie niet direct opvallen als SOS-sieraad, waardoor u comfortabeler bent om dit dagelijks te dragen. Het is zelfs mogelijk om een SOS-armband met eigen tekst te laten graveren, zodat het een nog persoonlijker sieraad kan worden.

Maar hoe werkt een sieraad met een SOS-code nu precies? Via de website www.sostag.nl maakt u allereerst een account aan. U kunt hierbij kiezen voor een account voor 1, 3 of 5 jaar. Dit is uiteraard heel eenvoudig te verlengen als u dat wenst. In dit account kunt u uw eigen gegevens vast invullen, dit zijn de gegevens die de hulpverlener ook te zien krijgt. Veranderd er iets in uw situatie? De gegevens in uw account zijn onbeperkt aan te passen. Zo hebt u altijd volledige controle over welke informatie beschikbaar is.

Vervolgens kiest u een SOStag armband of hanger. Hierbij kiest u het sieraad wat het beste bij u of de ontvanger past. Er zijn verschillende uitvoeringen, waardoor er altijd wel iets voor u bij zit. Een armband of hanger kunt u via de website kopen of bij een van de aangesloten verkooplocaties.

Nadat u het sieraad ontvangen hebt, kunt u dit heel eenvoudig koppelen aan uw account. De SOS-code zal dus een directe link worden naar uw persoonlijke pagina. Het is mogelijk om meerdere sieraden aan één account te koppelen, zodat u altijd het sieraad hebt wat het beste bij de situatie past.

Een SOS-armband hoeft natuurlijk niet alleen gebruikt te worden in noodsituaties. Heeft u iemand in uw omgeving wie de weg wel eens kwijt kan raken? Denkt u hier bijvoorbeeld aan een verward persoon, wellicht met dementie of misschien een klein kind wat de weg nog niet weet. Een SOStag armband is ook hiervoor prima geschikt. In deze gevallen kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de naam en een contactpersoon in te voeren. Hiermee kunt u met een gerust hart doorgaan met uw eigen bezigheden en weet u dat de gegevens altijd veilig zijn. Voor uw kinderen kunt u kiezen voor een RVS SOS-armband met smalle schakels of een armband met klittenband. Doordat het klittenband armband kleurrijk is en comfortabel zit, zullen uw kinderen het ook niet erg om dit te dragen. Het is waterproof, uw kind kan er dus gerust mee gaan zwemmen.

Geplaatst in meer om te weten op 7 maart 2021.